Jade

jade sten krystall smør hvit gul grønn artikkel egenskap betydning smykke kjøp Norge nettbutikk
Jade Grønn med innslag av brun/oransje jade.

For følgere av alternativ healing praksis, bærer jade en søt, lys og nærende energi som kan føle seg veldig helbredende. Det har en beroligende renhet om det, og det handler om å rense ditt energifelt på en måte som godtar, kjærlig og vis. En åpenbar betydning av jade steinen er renhet eller rensing

Jade er en bergart som hovedsakelig finnes i Kina, Burma og Mellom-Amerika. Den bruktes før til våpen, men nå brukes den oftest som smykkesten og finnes i mange farger. Vanligst er grønne og oransje varianter, men det finnes også hvite, gule, røde og blå varianter.

Den egentlige jade er en hard og seig bergart og brukes til pyntegjenstander og skulpturer. Det at den er så seig gjør den spesielt egnet til utskjæringer. Særlig i Kina er jade populært. Jade er ikke spesielt kostbart, men er samtidig en vakker smykkesten.

Det er funnet mange kunstgjenstander i jade fra gamle kulturer, særlig i Kina, India og i Mayariket.

I mystica.no fås kjøpt Jade Hvit, Jade Grønn, Jade Nefritt, Jade Snake Dragon, Jade Smør, Jade Rød og Jade Gul. Vi er alltid på kikk etter flere Jadesteiner. Sjekk kategorien her

jade hvit krystaller stener armbånd smør snake dragon gul grønn egenskap nettbutikk kjøpe mystica
Armbånd av Hvit Jade i mystica

Navnet jade kommer fra det spanske [piedra de] ijada, som er omtalt tidlig på 1500-tallet. Ordet betyr «(stein av) flanken» og sammenhenger med forestillingen om att jade kunne helbrede nyrekolikk. Men navnet ligner også litt på det kinesiske 玉 – pinyin: , og ettersom det er i Kina jadekunsten har sterkest hjemstavn, knyttes jade nå særlig til det kinesiske begrepet. Opp gjennom kinesisk historie og i kinesisk kunsthistorie har man imidlertid ikke alltid forholdt seg presist i språkbruken. Det forekommer derfor at kunstgjenstander av vakker sten omtales som jade, men uten at det er egentlig jade.

Forbedre Jade steinen
Jade kan bli forbedret (noen ganger kalt «stabilisert»). Noen kjøpmenn vil referere til disse som karakterer, men de bryr seg ikke om farge og teksturkvalitet. Med andre ord, type A jadeitt er ikke forbedret, men kan ha dårlig farge og tekstur. Det er tre hovedmetoder for forbedring, noen ganger referert til som ABC Behandlingssystem:
Type A jadeitt har ikke blitt behandlet på noen måte unntatt overflatevoksing.
Type B-behandling innebærer å utsette et lovende, men farget stykke jadeitt med kjemiske blekemidler og / eller syrer og impregnere det med en klar polymerharpiks. Dette resulterer i en betydelig forbedring av materialets transparens og farge. For tiden er infrarødspektroskopi den mest nøyaktige testen for deteksjon av polymer i jadeitt.
Type C jade har blitt kunstig farget eller farget. Effektene er noe ukontrollerbar og kan resultere i en kjedelig brun. I alle fall er gjennomsiktigheten vanligvis tapt.
B + C jade er en kombinasjon av B og C: den har blitt både impregnert og kunstig
farget.
Type D-jade refererer til en sammensatt stein, for eksempel en dublett som består av en jade topp med plaststøtte.